Categories
Nieuws

KYVON LEIDSMAN TEKENT TWEEJARIG CONTRACT BIJ TOP OSS

ELf- voetbal:

Kyvon Leidsman heeft een tweejarig contract ondertekend bij TOP Oss. De 22-jarige spits kwam afgelopen zomer over van Almere City en is er in vier maanden in geslaagd een verbintenis af te dwingen.

02-12-2020 14:00 door Sander Berends

Leidsman kwam vanuit de jeugd bij het Amsterdamse AFC via sc Heerenveen terecht bij De Graafschap. Hier maakte hij indruk bij de A-jeugd en Jong De Graafschap waarna hij een Eredivisie-contract tekende. Toch bleef een debuut in het eerste elftal uit en in januari 2019 vertrok hij naar Almere City. Leidsman kreeg de kans om zich te bewijzen, maar vlak na zijn komst in Almere sloeg het noodlot echter toe en scheurde hij zijn kruisband. Ondanks toezeggingen kreeg hij na zijn herstel te horen dat hij moest vertrekken.

“Een gemiste kans voor Almere, maar na een prima indruk te hebben achtergelaten tijdens een stage sloeg spekkoper TOP Oss toe. Dat het zo snel al leidt tot een tweejarig contract (tot medio 2023, red.), onderbouwt de kwaliteiten van Leidsman”, zegt zaakwaarnemer Stefano van Delden. TOP Oss-directeur Peter Bijvelds zei na de komst van Leidsman al: “Kyvon krijgt bij ons nadrukkelijk de kans om zich te presenteren. Hij heeft in de voorbereiding een uitstekende indruk gemaakt. Hij is als geen ander in staat om met zijn rug naar de goal te spelen en anderen, of zichzelf, in stelling te brengen om een actie te ontwikkelen.”

Of de jongere Lynden Leidsman, die in de Onder 21 van Telstar speelt, zijn broer zal volgen, zoals eerder bij De Graafschap en Almere City FC is niet waarschijnlijk. “We zitten al in een ver stadium van de onderhandelingen over een langer verblijf bij Telstar”, aldus Van Delden. “Je weet echter in het voetbal nooit hoe het loopt en het is geen geheim dat de broers dromen om ooit samen in één team te spelen.”